Jim Beam, Jack Daniels and Sweet Gypsy Rose...
Składniki, 3 porcje:
• 700 g żeberek wieprzowych
• 4 łyżki sosu barbecue
• 4 łyżki whisky Jack Daniels
• 1/2 łyżeczki soli
• 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
Przygotowanie:
- Żeberka pokroić na kawałki z jedną/dwoma kośćmi, umyć, osuszyć. Włożyć do naczynia, natrzeć sosem barbecue wymieszanym z Jackiem Danielsem. Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
- Piekarnik nagrzać do 200ºC.
- Żeberka doprawić solą i pieprzem. Wraz z marynatą równomiernie rozłożyć w żaroodpornym naczyniu.
- Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 1 godzinę. W trakcie pieczenia 2 razy odwrócić smarując marynatą.
- Upieczone żeberka podawać z chlebem cebulowym z dodatkiem chrzanu i musztardy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz