Milan milan sempre con te...
Składniki, 6 sztuk:
• focaccia 30x21cm
• 50 g masła lub 100 ml dowolnego sosu/majonezu
• 4 plasterki mozzarelli, 4 plasterki prosciutto
• 6 plasterków gotowanego jajka, 4 plasterki wędzonego łososia, koperek
• 4 plasterki obsmażonego bekonu, 4 plasterki pomidora, 4 plasterki oscypka
Przygotowanie:
- Rozgrzać opiekacz do kanapek.
- Focaccię pokroić na 6 kawałków. Każdy z nich naciąć wzdłuż, umożliwiając włożenie nadzienia.
- Środek kanapki posmarować masłem albo dowolnym sosem.
- Propozycja 1 - sandwicza przełożyć 2 plasterkami mozzarelli i 2 plasterkami prosciutto.
- Propozycja 2 - sandwicza przełożyć 3 plasterkami gotowanego jajka, 2 plasterkami wędzonego łososia, odrobioną koperku.
- Propozycja 3 - sandwicza przełożyć 2 plasterkami chrupiącego bekonu, 2 plasterkami pomidora i 2 plasterkami oscypka.
- Przygotowane kanapki zgrzewać w opiekaczu przez 5 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz