wtorek, 24 kwietnia 2012

Panini wytrawne

Milan milan solo con te
Milan milan sempre con te...



Składniki, 6 sztuk:
focaccia 30x21cm
50 g masła lub 100 ml dowolnego sosu/majonezu
4 plasterki mozzarelli, 4 plasterki prosciutto
6 plasterków gotowanego jajka, 4 plasterki wędzonego łososia, koperek
4 plasterki obsmażonego bekonu, 4 plasterki pomidora, 4 plasterki oscypka

Przygotowanie:
  • Rozgrzać opiekacz do kanapek.
  • Focaccię pokroić na 6 kawałków. Każdy z nich naciąć wzdłuż, umożliwiając włożenie nadzienia.
  • Środek kanapki posmarować masłem albo dowolnym sosem.
  • Propozycja 1 - sandwicza przełożyć 2 plasterkami mozzarelli i 2 plasterkami prosciutto.
  • Propozycja 2 - sandwicza przełożyć 3 plasterkami gotowanego jajka, 2 plasterkami wędzonego łososia, odrobioną koperku.
  • Propozycja 3 - sandwicza przełożyć 2 plasterkami chrupiącego bekonu, 2 plasterkami pomidora i 2 plasterkami oscypka.
  • Przygotowane kanapki zgrzewać w opiekaczu przez 5 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz