środa, 25 kwietnia 2012

Sałatka prawie grecka

Viens danser avec Zorba,
vient danser avec Zorba
...


Składniki, 3 porcje:
10 pomidorków koktajlowych
1 ogórek długi
170 g kukurydzy (mała puszka)
kilka liści sałaty
200 g fety
1/3 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
sos tysiąca wysp lub czosnkowy

Przygotowanie:
  • Pomidorki umyć, osuszyć, przekroić na pół.
  • Ogórki umyć, obrać, pokroić w kostkę 1.5 x 1.5 cm.
  • Kukurydzę odsączyć z zalewy.
  • Liście sałaty  umyć, osuszyć, porwać na drobniejsze części.
  • Fetę pokroić w kosteczkę 1 x 1 cm.
  • Wszystkie składniki wymieszać, oprószyć pieprzem.
  • Podawać samodzielnie z ulubionym sosem lub jako dodatek do pieczonego kurczaka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz