vient danser avec Zorba...
Składniki, 3 porcje:
• 10 pomidorków koktajlowych
• 1 ogórek długi
• 170 g kukurydzy (mała puszka)
• kilka liści sałaty
• 200 g fety
• 1/3 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
• sos tysiąca wysp lub czosnkowy
Przygotowanie:
- Pomidorki umyć, osuszyć, przekroić na pół.
- Ogórki umyć, obrać, pokroić w kostkę 1.5 x 1.5 cm.
- Kukurydzę odsączyć z zalewy.
- Liście sałaty umyć, osuszyć, porwać na drobniejsze części.
- Fetę pokroić w kosteczkę 1 x 1 cm.
- Wszystkie składniki wymieszać, oprószyć pieprzem.
- Podawać samodzielnie z ulubionym sosem lub jako dodatek do pieczonego kurczaka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz