So I bring her cheesecake and she treats me mighty fine!
Składniki, forma Ø26 cm:
Spód:
• 120 g ciastek pełnoziarnistych
• 2 batony twix
• 30 g mielonych orzechów
• 50 g masła
Masa:
• 450 g twarogu mielonego
• 250 g masła orzechowego
• 100 ml śmietany
• 3 jajka
• 2 żółtka
• 4 łyżki miodu
Polewa:
• 200 ml śmietany
• 100 g mlecznej czekolady
Przygotowanie:
- Ciastka i twixy zmiksować na miazgę, wymieszać z mielonymi orzechami. Dodać roztopione masło. Dokładnie wymieszać. Wyłożyć dno formy do pieczenia. Wstawić do lodówki na 30 min.
- Piekarnik rozgrzać do 180ºC.
- Składniki na masę twarogową zmiksować do momentu powstania gładkiego ciasta.
- Masę twarogową wylać na spód z herbatników.
- Piec przez 45 min.
- Na małym ogniu w rondelku rozpuścić czekoladę w śmietanie. Mieszać do połączenia składników i otrzymania jednolitej polewy.
- Wysunąć sernik z piekarnika, polać polewą, wygładzić. Piec jeszcze 15 min.
- Ostudzić, wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz