środa, 11 lipca 2012

Zupa-krem z kurek

Find me in my field of grass, Mother Nature's son
Swaying daises sing a lazy song beneath the sun...




Składniki, 2 porcje:
300 g kurek
500 ml bulionu warzywnego
3 średnie ziemniaki
1 mała czerwona cebula
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki chilli
100 ml śmietany 18%

Dodatki:
grzanki z parmezanem z bekonem
grillowany bekon

Przygotowanie:
  • Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić na klika części.
  • Podgrzać bulion warzywny, dodać pokrojone ziemniaki, cebulę i przyprawy.
  • Kurki dokładnie oczyścić i pokroić na kawałki.
  • Na patelni obsmażyć kurki aż wypuszczą wodę.Wodę odparować (około 10 minut).
  • Po około 20 min dodać do wywaru kurki. Gotować kolejne 5 min.
  • Do zupy dodać śmietanę. Zmiksować na gładki krem. Gotować kolejne 5 min.
  • Przelać do miseczek. Udekorować grillowanym bekonem i tartym parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz