Swaying daises sing a lazy song beneath the sun...
Składniki, 2 porcje:
• 300 g kurek
• 500 ml bulionu warzywnego
• 3 średnie ziemniaki
• 1 mała czerwona cebula
• 1/2 łyżeczki soli
• 1/2 łyżeczki pieprzu
• 1/2 łyżeczki chilli
• 100 ml śmietany 18%
Dodatki:
• grzanki z parmezanem z bekonem
• grillowany bekon
Przygotowanie:
- Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić na klika części.
- Podgrzać bulion warzywny, dodać pokrojone ziemniaki, cebulę i przyprawy.
- Kurki dokładnie oczyścić i pokroić na kawałki.
- Na patelni obsmażyć kurki aż wypuszczą wodę.Wodę odparować (około 10 minut).
- Po około 20 min dodać do wywaru kurki. Gotować kolejne 5 min.
- Do zupy dodać śmietanę. Zmiksować na gładki krem. Gotować kolejne 5 min.
- Przelać do miseczek. Udekorować grillowanym bekonem i tartym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz