poniedziałek, 30 lipca 2012

Zupa cukiniowa

Arrivederci Roma
It's time for us to part...


Składniki, 2 porcje:
2 małe cukinie
400 ml bulionu warzywnego
2 udka kurczaka
3 średnie ziemniaki
1/2 łyżeczki soli, pieprzu
1 łyżeczka chilli

Dodatki:
kleksy śmietany
grzanki, chipsy parmezanowe
oregano

Przygotowanie:
  • Cukinię opłukać, pokroić na klika części.
  • W bulionie warzywnym ugotować kurczaka, doprawić solą, pieprzem i chilli.
  • Po około 20 min dodać do wywaru dodać cukinię i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować aż kurczak i warzywa będą miękkie.
  • Wyjąć kurczaka, zupę zmiksować na krem.
  • Przelać do miseczek. Dodać kroplę śmietanki na wierzch.
  • Udekorować świeżymi ziołami lub chipsami parmezanowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz