Focus looking forward the Colosseum...
Składniki, 4 sztuki:
• 200 g mąki
• 70 g cukru
• 30 g cukru waniliowego
• 100 g masła
• 200 g ricotty
• 4 łyżeczki miodu
Przygotowanie:
- Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier i miękkie masło. Wyrabiać do powstania gładkiego, zwartego ciasta. Podzielić na 4 części, uformować kule. Odstawić do lodówki na 30 min.
- Nagrzać piekarnik do 180ºC.
- Po tym czasie każdą kulę rozwałkować na koło o średnicy odrobinę większej niż średnica foremek. Włożyć do foremek dociskając do dna i brzegów. Przykryć papierem do pieczenia i obciążyć suszonym grochem.
- Piec około 10 minut.
- Ostudzić.
- Do każdej tartaletki nałożyć ricottę, polać miodem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz