poniedziałek, 2 lipca 2012

Tartaletki z ricottą

Rome Rome Rome Rome
Focus looking forward the Colosseum...


Składniki, 4 sztuki:
200 g mąki
70 g cukru
30 g cukru waniliowego
100 g masła
200 g ricotty
4 łyżeczki miodu

Przygotowanie:
  • Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier i miękkie masło. Wyrabiać do powstania gładkiego, zwartego ciasta. Podzielić na 4 części, uformować kule. Odstawić do lodówki na 30 min.
  • Nagrzać piekarnik do 180ºC.
  • Po tym czasie każdą kulę rozwałkować na koło o średnicy odrobinę większej niż średnica foremek. Włożyć do foremek dociskając do dna i brzegów. Przykryć papierem do pieczenia i obciążyć suszonym grochem.
  • Piec około 10 minut.
  • Ostudzić.
  • Do każdej tartaletki nałożyć ricottę, polać miodem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz