There's a sailor who sings...
Składniki, 2 porcje:
• 500 g marchewki
• 400 ml soku ze świeżych pomarańczy
• 30 g masła
• 2 udka kurczaka
• 5 łyżek płatków owsianych
• 1/2 łyżeczki soli, pieprzu
• 1 łyżeczka curry
• szczypta szafranu
Dodatki:
• kleksy śmietany
• prażone płatki migdałowe
• kolendra
Przygotowanie:
- Marchewkę obrać, opłukać, pokroić na klika części.
- Ugotować rosół - kurczaka i marchewkę wrzucić do garnka z wodą i masłem, doprawić solą, pieprzem, curry i szafranem.
- Po około 25 min dodać do wywaru płatki owsiane. Gotować aż kurczak i marchewka będą miękkie.
- Wyjąć kurczaka, zupę zmiksować na krem.
- Przelać do miseczek. Dodać kroplę śmietanki na wierzch.
- Udekorować świeżymi ziołami lub prażonymi płatkami migdalowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz