Those cats were fast as lightning
Składniki, 4 sztuki:
• 4 arkusze papieru ryżowego
• 100 g ricotty
• 2 łyżeczki miodu
• 40 g posiekanych orzechów włoskich
• 40 g rodzynek
• 10 g sezamu
Przygotowanie:
- Ricottę wymieszać z miodem, orzechami i rodzynkami.
- Arkusze papieru ryżowego przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu (namoczyć w ciepłej wodzie i osączyć).
- Układać na skraju papieru łyżkę ricotty, zwinąć sajgonkę w rulon.
- Smażyć na rozgrzanym oleju arachidowym na woku lub teflonowej patelni około 10 min. Obracać, aby zrumieniły się z każdej strony. W trakcie smażenia posypać sezamem.
- Wyjąć łopatką cedzakową na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
- Podawać ciepłe np. z karmelizowanymi morelami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz