czwartek, 5 lipca 2012

Kurki à la crème

Zostań tu, gdzie las i woda,
Masztów cichy śpiew...



Składniki, 2 porcje:
300 g kurek
1 łyżka masła
1 szalotka
1 ząbek czosnku
1/4 łyżeczki soli
1/2 łyżeczkipieprzu
2 łyżki soku z cytryny
150 ml śmietany
1 łyżeczka świeżych posiekanych ziół

Przygotowanie:
  • Kurki dokładnie oczyścić i pokroić na kawałki.
  • Na patelni obsmażyć kurki aż wypuszczą wodę. Wodę odparować (około 10 minut).
  • Dodać masło, posiekaną szalotkę i rozgnieciony czosnek. Doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i smażyć kolejne 5 minut.
  • Wlać śmietanę i gotować jeszcze około 5 minut.
  • Podawać na gorąco posypane ziołami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz