Masztów cichy śpiew...
Składniki, 2 porcje:
• 300 g kurek
• 1 łyżka masła
• 1 szalotka
• 1 ząbek czosnku
• 1/4 łyżeczki soli
• 1/2 łyżeczkipieprzu
• 2 łyżki soku z cytryny
• 150 ml śmietany
• 1 łyżeczka świeżych posiekanych ziół
Przygotowanie:
- Kurki dokładnie oczyścić i pokroić na kawałki.
- Na patelni obsmażyć kurki aż wypuszczą wodę. Wodę odparować (około 10 minut).
- Dodać masło, posiekaną szalotkę i rozgnieciony czosnek. Doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i smażyć kolejne 5 minut.
- Wlać śmietanę i gotować jeszcze około 5 minut.
- Podawać na gorąco posypane ziołami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz