środa, 16 maja 2012

Indyjskie kotlety jagnięce

God I love the sweet taste of India
Lingers on the tip of my tongue...



Składniki, 2 porcje:
5 kotletów jagnięcych z kością
1/2 łyżeczki kuminu mielonego
1/4 łyżeczki imbiru
1/4 łyżeczki cynamonu
1/4 łyżeczki chilli
1/2 łyżeczki soli morskiej
2 łyżki oleju

Przygotowanie:
  • Wszytskie przyprawy wsypać do płaskiej miski i wymieszać.
  • Mięso osuszyć ręcznikiem papierowym, posolić i obtoczyć w przyprawach. Odstawic do lodówki na godzinę.
  • Patelnię z oliwą rozgrzać na dużym ogniu. Gdy będzie gorąca zmniejszyć ogień i włożyć kotlety jagnięce.
  • Smażyć przez 3 minuty z każdej strony.
  • Podawać z sałatką z dyni lub pure ziemniaczanym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz