czwartek, 5 lipca 2012

Jajecznica z kurkami

Jest taki kraj tysiąca jezior, gdzie ludzie ludziom wierzą
Jest, jest taki kraj...
Cud Natury – Mazury oglądam...


Składniki, 2 porcje:
150 g kurek
1 łyżka masła
4 jajka
1/4 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka świeżych posiekanych ziół

Przygotowanie:
  • Kurki dokładnie oczyścić i pokroić na kawałki.
  • Na patelni obsmażyć kurki aż wypuszczą wodę. Wodę odparować (około 10 minut). Dodać masło i smażyć kolejne 5 minut.
  • Dodać jajka i doprawić solą i pieprzem. Mieszać drewnianą łyżką, dopóki jajka nie zetną się.
  • Podawać na gorąco posypane ziołami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz