Wiggle jiggle, yellow middle, that's the best of what you are!
Składniki, 3 porcje:
• 5 jajek
• 100 ml mleka
• 100 g chorizo
• 1 czerwona papryka
• 3 kuleczki mozzarelli (ewentualnie sera pleśniowego)
• 1/2 avocado
• sól
• świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
- Jajka delikatnie ubić (roztrzepać) w misce z dodatkiem mleka, soli i pieprzu.
- Chorizo pokroić w plastry o grubości 3 mm i obsmażyć na patelni o średnicy 24 cm.
- Dodać jajka, zamieszać, aby chorizo równomiernie się rozłożyło. Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu.
- Paprykę pokroić w poprzek, tak by uzyskać 5 okręgów. Kulki mozzarelli przekroić na pół. Avocado obrać, wyjąć pestkę, pokroić na paski.
- Na wierzchu frittaty ułożyć paprykowe koło, w środek nich mozzarellę. Pomiędzy papryką ułożyć kawałki avocado.
- Smażyć do momentu ścięcia wierzchu. Całkowity okres smażenia trwa około 15 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz