środa, 28 marca 2012

Chlebki naan

Balti chicken, naan bread and onion bhajis (...)
Tastes of our culture,
Tastes like England to me...



Składniki, 8 sztuk:
1 płaska łyżeczka drożdży instant
200 g mąki pszennej
100 g mąki pełnoziarnistej
1 łyżka oliwy
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki soli
80 ml ciepłej wody

Przygotowanie:
  • Wszystkie składniki umieścić w misce i ubijać mikserem z hakiem na średnich obrotach przez 10 min.
  • Podzielić ciasto na 8 równych części. Uformować z nich kulki. Przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia na godzinę.
  • Rozgrzać piekarnik do 240ºC.
  • Piec na kratce przez około 5 min (do momentu zarumienia i "spuchnięcia").

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz