środa, 13 czerwca 2012

Łososiowe kąski

She can see him on the jetty where they used to go
She can feel him in the places where the sailors go...



Składniki, 12 sztuk:
380 g mrożonego ciasta francuskiego
1 jajko
100 g łososia wędzonego
sok z cytryny
12 jajek przepiórczych

Dodatki:
sos holenderski

Przygotowanie:
  • Ciasto francuskie lekko odmrozić, rozwinąć i szklanką wyciąć 12 kół.
  • Jajko rozbełtać, posmarować nim przygotowane koła.
  • Piekarnik nagrzać do 200ºC. Piec przez 10 minut.
  • Rozgrzać patelnię. Z jajek przepiórczych usmażyć jajka sadzone.
  • Na upieczonych kołach ułożyć kawałki pokrojonego łososia. Skropić sokiem z cytryny. Ułożyć jajeczko.
  • Serwować z dodatkiem sosu holenderskiego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz