poniedziałek, 4 czerwca 2012

Chleb z serem brie

Paris, you city, that never sleeps
I wish, that it all began, down by the Seine...



Składniki, chleb Ø 22 cm:
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
300 g mąki pszennej
200 g mąki orkiszowej
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka tymianku
330 ml jogurtu naturalnego
100g sera brie

Przygotowanie:
  • Mąkę przesiać do miski, dodać sodę, sól i tymianek. Wymieszać.
  • Dodać maślankę. Wyrabiać odpowiednia końcówką miksera przez 5 minut.
  • Dodać pokruszony ser. Wyrabiać odpowiednia końcówką miksera przez 5 minut.
  • Na papierze do pieczenia uformować okrągły placek o grubości około 3 cm.
  • Piekarnik nagrzać do 230ºC. Piec przez 15 minut. Obniżyć temp. do 200ºC i piec kolejne 30 minut.
  • Wyjąć z formy, ostudzić na kratce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz