I wish, that it all began, down by the Seine...
Składniki, chleb Ø 22 cm:
• 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
• 300 g mąki pszennej
• 200 g mąki orkiszowej
• 1 łyżeczka soli
• 1 łyżeczka tymianku
• 330 ml jogurtu naturalnego
• 100g sera brie
Przygotowanie:
- Mąkę przesiać do miski, dodać sodę, sól i tymianek. Wymieszać.
- Dodać maślankę. Wyrabiać odpowiednia końcówką miksera przez 5 minut.
- Dodać pokruszony ser. Wyrabiać odpowiednia końcówką miksera przez 5 minut.
- Na papierze do pieczenia uformować okrągły placek o grubości około 3 cm.
- Piekarnik nagrzać do 230ºC. Piec przez 15 minut. Obniżyć temp. do 200ºC i piec kolejne 30 minut.
- Wyjąć z formy, ostudzić na kratce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz