Alors je sens en moi
Mon coeur qui bat...
Składniki, 2 sztuki:
• 2 jajka
• 50 g mąki kukurydzianej
• 50 g błyskawicznej kaszy manny
• 100 ml mleka
• 1 łyżka miodu
Dodatki:
• bita śmietana
• owoce
• sos czekoladowy
Przygotowanie:
- Żółtka i cukier ubijać do momentu powstania gęstej, świecącej masy.
- Do żółtek przesiać mąkę, dodać kaszę i mleko. Miksować do momentu powstania gładkiego ciasta.
- Białka ubić. Delikatnie połączyć z ciastem.
- Rozgrzać patelnię, delikatnie przetrzeć masłem. Wyłożyć połowę cista, formując koło. Smażyć przez około 3 minuty z każdej strony.
- Serwować z dodatkiem bitej śmietany i owoców.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz