niedziela, 12 sierpnia 2012

Omlet biszkoptowy

Et dès que je l’aperçois
Alors je sens en moi
Mon coeur qui bat...


Składniki, 2 sztuki:
2 jajka
50 g mąki kukurydzianej
50 g błyskawicznej kaszy manny
100 ml mleka
1 łyżka miodu

Dodatki:
bita śmietana
owoce
sos czekoladowy

Przygotowanie:
  • Żółtka i cukier ubijać do momentu powstania gęstej, świecącej masy.
  • Do żółtek przesiać mąkę, dodać kaszę i mleko. Miksować do momentu powstania gładkiego ciasta.
  • Białka ubić. Delikatnie połączyć z ciastem.
  • Rozgrzać patelnię, delikatnie przetrzeć masłem. Wyłożyć połowę cista, formując koło. Smażyć przez około 3 minuty z każdej strony.
  • Serwować z dodatkiem bitej śmietany i owoców.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz