Lingers on the tip of my tongue...
Składniki, 2 porcje:
• 5 kotletów jagnięcych z kością
• 1/2 łyżeczki kuminu mielonego
• 1/4 łyżeczki imbiru
• 1/4 łyżeczki cynamonu
• 1/4 łyżeczki chilli
• 1/2 łyżeczki soli morskiej
• 2 łyżki oleju
Przygotowanie:
- Wszytskie przyprawy wsypać do płaskiej miski i wymieszać.
- Mięso osuszyć ręcznikiem papierowym, posolić i obtoczyć w przyprawach. Odstawic do lodówki na godzinę.
- Patelnię z oliwą rozgrzać na dużym ogniu. Gdy będzie gorąca zmniejszyć ogień i włożyć kotlety jagnięce.
- Smażyć przez 3 minuty z każdej strony.
- Podawać z sałatką z dyni lub pure ziemniaczanym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz