Cozy sitting in the crackling shell,
I love you egg egg!
Składniki, 3 porcje:
• 6 jajek
• 100 ml mleka
• 100 g mortadelli
• 1 czerwona papryka
• 3 kuleczki mozarelli
• 1 łyżka posiekanych pistacji
• 1/4 łyżeczki soli
• 1/2 łyżeczki świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
- Jajka delikatnie ubić w misce z dodatkiem mleka, soli i pieprzu. Paprykę pokroić.
- Mortadellę pokroić w plastry o grubości 3 mm i obsmażyć na patelni o średnicy 24 cm. Zdjąć z patelnii.
- Na patelnię wlać masę jajeczną. Smażyć przez 3 minuty. Dodać pokruszony ser.
- Na wierzchu frittaty ułóżyć mortadellę i paprykę. Posypać pistacjami.
- Smażyć do momentu ścięcia wierzchu. Całkowity okres smażenia trwa około 15 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz