While I'm cooking breakfast for the one I love...
Składniki, 5 tostów:
• 10 kromek pieczywa tostowego
• 1 kulka mozzarelli
• 150 ml mleka
• 2 jajka
• sól
• pieprz
• płatki chilli
• masło do smażenia
Przygotowanie:
- Obciąć skórkę pieczywa tostowego.
- Mozzarellę pokroić w półcentymetrowe plastry (10 szt).
- Mleko wylać na talerzyk. Jajka doprawić i roztrzepać na drugim talerzyku.
- Na kromce chleba ułożyć 2 plastry mozzarelli, pozostawiając wokół brzegów centymetr wolnego miejsca. Nakryć drugą kromką. Ścisnąć brzegi tak, by się zlepiły (dla ułatwienia można je wcześniej zwilżyć mlekiem).
- Przygotowane tosty zanurzyć w mleku, a następnie w jajku.
- Smażyć na patelni wysmarowanej masłem przez około 4 min z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz