poniedziałek, 2 kwietnia 2012

Mozzarellowe tosty

My baby is happy, no wonder I'm happy
While I'm cooking breakfast for the one I love...



Składniki, 5 tostów:
10 kromek pieczywa tostowego
1 kulka mozzarelli
150 ml mleka
2 jajka
sól
pieprz
płatki chilli
masło do smażenia

Przygotowanie:
  • Obciąć skórkę pieczywa tostowego.
  • Mozzarellę pokroić w półcentymetrowe plastry (10 szt).
  • Mleko wylać na talerzyk. Jajka doprawić i roztrzepać na drugim talerzyku.
  • Na kromce chleba ułożyć 2 plastry mozzarelli, pozostawiając wokół brzegów centymetr wolnego miejsca. Nakryć drugą kromką. Ścisnąć brzegi tak, by się zlepiły (dla ułatwienia można je wcześniej zwilżyć mlekiem).
  • Przygotowane tosty zanurzyć w mleku, a następnie w jajku.
  • Smażyć na patelni wysmarowanej masłem przez około 4 min z obu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz