The bars are temples but the pearls ain't free...
Składniki, 3 porcje:
• 250 g gotowanych krewetek
• 1 duży batat (200 g)
• 1/2 mango
• 400 ml mleczka kokosowego
• 1 mała cebula
• 2 łyżeczki czerwonej pasty curry
• 1 łyżeczka sosu chilli
• 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
• 1/2 łyżeczki imbiru
• 1 łyżka oliwy
Dodatki:
• ryż pełnoziarnisty
Przygotowanie:
- Batata, mango, cebulę obrać i pokroić w kostkę.
- Rozgrzać na dużej patelni oliwę. Zeszklić cebulkę. Dodać pastę curry, podsmażyć 2 minuty, po czym dodać mleczko kokosowe.
- Po 3 minutach dodać przyprawy i bataty. Gotować pod przykryciem prawie do miękkości batatów (około 15 min).
- Dodać mango i krewetki pozbawione ogonków. Podgrzewać 4 minuty bez przykrycia.
- Podawać z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz